
ايرنا- به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت و برنامهريزي خراسان جنوبي به نقل از خبرگزاري ارنا؛ حميد جهانشاهي رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي خراسان جنوبي در اولين شوراي برنامه ريزي استان در سال 1401 گفت: ۲ مولفه اصلي شامل ۳.۵ درصد بهرهوري و ۴.۵ درصد رشد سرمايهگذاري براي رشد هشت درصدي اقتصاد تعيين شده است كه در سال جاري برنامههاي كمي دستگاههاي اجرايي را اخذ خواهيم كرد.
حميد جهانشاهي روز شنبه در نشست شوراي برنامهريزي و توسعه استان كه به رياست استاندار خراسان جنوبي برگزار شد، افزود: امسال در سطح كشور رشد هشت درصدي اقتصادي در نظر گرفته شده كه اين نرخ براي استانهاي مختلف، متفاوت بوده اما در خراسان جنوبي نيز همين ميزان رشد بر پايه ۶ زيربخش پيشبيني شده است.
وي با بيان اينكه اصلاح ساختار بودجه امسال در دستور كار سازمان برنامه و بودجه قرار دارد، اظهار داشت: بودجه امسال را نسبت به سال قبل متفاوت تجربه خواهيم كرد يعني از سمت پروژهمحوري و رديفمحوري به سمت برنامه محوري پيش خواهيم رفت.
رييس سازمان مديريت و برنامهريزي خراسان جنوبي گفت: برنامههاي دستگاههاي اجرايي استان در راستاي رشد اقتصادي احصا و بودجه بر اين مبنا در اختيار دستگاهها قرار خواهد گرفت.
وي تصريح كرد: از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۹۹، ميانگين رشد اقتصادي كشور حدود ۳.۸ درصد بوده و در سالهاي اخير حتي رشد منفي را تجربه كردهايم.
جهانشاهي گفت: بررسيها نشان ميدهد با تحقق رشد هشت درصدي اقتصاد، حدود ۱۰ سال زمان ميبرد كه به وضعيت سال ۹۰ برگرديم كه نشان ميدهد ركود خيلي شديد در دهه ۹۰ تجربه كردهايم.
وي تصريح كرد: رشد اقتصادي كه در لايحه بودجه و قانون در سطح ملي، استان و شهرستان تعيين و هدفگذاري ميشود، منابع در اختيار دستگاهها و فرمانداريها قرار ميگيرد.
رييس سازمان مديريت و برنامهريزي خراسان جنوبي يادآور شد: تعريف پروژهها در اين زمينه بر اساس سند آمايش سرزميني خواهد بود و درنهايت اميد است به رشد اقتصادي هشت درصدي پيش بيني شده در استان برسيم.
وي گفت: براساس مكاتبهاي كه سازمان برنامه و بودجه با سازمان مديريت استان و استانداري داشته، اينكه پروژههاي شاخص اقتصادي در بخشهاي مختلف احصا و تا ۱۵ ارديبهشت جاري به تصويب شوراي برنامهريزي رسيده و ارسال شود.
جهانشاهي افزود: دستورالعمل بودجه ۱۴۰۱ هنوز ابلاغ نشده و درخصوص رشد اقتصادي پيش بيني شده و جداول مربوط به آن هنوز دستورالعمل لازم را اخذ نكردهايم.
وي بيان كرد: با دستگاههاي اجرايي استان مكاتبه انجام شده و يكسري اطلاعات اخذ شده اما برنامههاي برخي دستگاهها از سوي ستاد آنها هنوز به استان ابلاغ نشده است.
رييس سازمان مديريت و برنامهريزي خراسان جنوبي با اشاره به رشد اقتصادي سالهاي گذشته در سطح كشور گفت: هر چه به سالهاي اخير نزديك شدهايم افزايش رشد اقتصادي نيز كمتر شده، لذا رشد اقتصادي زماني ميتواند منجر به توسعه شود كه داراي دو ويژگي باثبات بودن قائم به ذات باشد يعني شوكهاي بيروني نتواند رشد اقتصادي را تحت الشعاع قرار دهد.
وي افزود: حدود ۷۰ درصد ارزش توليد ملي متعلق به ۱۰ استان كشور است هفت استان از جمله خراسان جنوبي كمتر از ۶ درصد توليد ناخالص داخلي كشور را به خود اختصاص دادهاند.
جهانشاهي عنوان كرد: سهم خراسان جنوبي از توليد ناخالص داخلي كشور حدود ۵۲ صدم درصد است يعني به اندازه سهم خود از جمعيت هم نتوانستهايم در توليد ملي كشور نقش ايفا كنيم و در نتيجه اين سبب پايين آمدن توليد سرانه شده است.
وي يادآور شد: توليد سرانه در استان ۲۰۴ ميليون ريال بوده كه نصف توليد سرانه كشور است در نتيجه پايين آمدن سطح رفاه و معيشت خانوارها را شاهد هستيم.
جهانشاهي بيان كرد: حدود ۱۸.۵ درصد توليد استان در بخش كشاورزي، ۵.۵ درصد در بخش معدن، ۵.۷ درصد در بخش ساختمان، ۵۷ درصد در بخش خدمات و صنعت ۹.۶ درصد است.
نخستين جلسه شوراي برنامهريزي و توسعه خراسان جنوبي در سال جاري با پنج دستور كار طرح و بررسي برنامههاي كمي استان به منظور تحقق رشد اقتصادي هدفگذاري شده در سال ۱۴۰۱، معرفي الگوي توزيع اعتبارات تملك داراييهاي سرمايهاي استان در سال ۱۴۰۱ و شاخصهاي مرتبط با آن، طرح و بررسي مصوبات كارگروه زيربنايي، توسعه روستايي و شهري و آمايش سرزمين و محيط زيست، گزارش عملكرد پروژههاي اقتصاد مقاومتي سازمان بسيج سازندگي استان و گزارش نتايج طرح نيروي كار سال ۱۴۰۰ برگزار شد.